volvo 740 overhaul and restore engine



Assalamuaaikum salam sejahtera kepada pembaca blog saya,dalam page ini saya ingin menceritakan sedikit sebanyak tentang volvo 740 overhaul and restore,saya juga menerima kereta jenis ini untuk buat overhaul dengan sempurna standart kilang punyer.

 

16 Comments

  1. Waalaikumsalam ,saya nak tahu bengkel saudara kat mana , dan telefon no

    • bengkel saya di jln gajah 3 lot 1310a jln besar kampung kubu gajah sg buloh selangor,no hp sy 0172601852

  2. Bro, saya nak cari 940 tuebo half cut. Berapa harga boleh dapat? Kalau nak buat cantik dan pasang sekali berapa pulak?

    Saya nak masukkan enine 940 tu ke dalam Volvo 164, boleh tak?

    • halfcut 940 banyak susah dapat…..toyota 2jz ada satu nak tak, engine 6 cilinder dohc 3000 cc auto injection harga murah je pasal membe nak clear stok 2800.00. barang molek lagi boleh start dulu kalau nak beli.

  3. Assalamualaikum. Bro nak tanya, boleh buat restoration pada engine proton saga 1990? Nak buat macam engine baru guna fuel injection. Berapa kos overall? tq

    • wasalam boleh…kos kalau restore memang tinggi,anggaran dalam 4k siap semua sekali macam baru.injection lain kira kalau dah ada kat kereta cantik

      • Assalamualaikum. Bro, boleh tak kalau nak masukkan engine 4G61 auto kat dalam proton saga 1990? Berapa anggaran kos? TQ

      • wasalam
        mungkin boleh sy tak pernah buat lagi tq

  4. Salam saya planning nak beli satu volvo wagon dalam mudah…kalau daa selesai buleh tuan restore semula…?sbb saya mmg nak cari orang yang buleh buat semula baru saya berani nak labur🙂

    ini link kereta yang saya teringin nak beli
    http://www.mudah.my/Volvo+wagon-19664201.htm
    apa2 nnt roger semula yaa tuan🙂

    • wasalam.terima kasih tuan,untuk restore sy boleh buat banyak dah volvo sy buat restore,akan tetapi sy tak buat body work dan juga cat kereta,interior pun sy buat yg lain2 semua ada saya buat,jd kalau nak buat di tempat saya buat enjin dengan sempurna suspension dan juga transmition,wiring.kalau lantai lubang kene cari org yg buat body dengan cat.tq untuk spray dalam enjin bay yg itu sy akan buat sediri .

  5. Salam, saya ad volvo 740 (M). Kos restore berapa ye?

    • wasalam minimum 3k maximum 5 sehingga 6k,kalau bandingkan valeo kereta boleh beli sebijik lagi,

  6. Mat, pernah dengar x engine BFK 230? Klau pernah boleh komen x mengenai penjagaan dan spare parts engine nie. senang x dpt? harga spare parts mahal x?

    • bfk is carburattor solex model, engine volvo model di permukaan piston lain cikit,sebab kalau timing belt putus valve bengkok,kalau model lain semua sama.contoh b230 ft,fa,fx, yg ni semua piston permukaan lain harga spare part sama je dng yg lain2,nak kata senang sngt tak juga susah sngt pun tidak

  7. assalam..bang nk tanye cikit..sy ade volvo740 gle 91..sy ade mslh kete semput2 bile tekan pedal mnyak..bile time start plk x blh tekan pedal mnyk,nnt kete x hidup..then tungu few second baru blh start dgn syarat x blh tekan mnyk..sy dh ganti petrol filter n accumeter(x brp tau nk sebut)yg pndek ckit sblh petrol filter…blh bg suggestion ape mslh..tringin gak nk hnta bengkel bro..tp nk bawa kete g sane mcm takut mati tgh2 jln plk..;-)….. tq

    • wasalam

      macam mane dng angin,jika dia bocor pada sistem pun boleh jadi juga


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Calendar

    • December 2016
      M T W T F S S
      « Oct    
       1234
      567891011
      12131415161718
      19202122232425
      262728293031  
  • Search