spare parts untuk dijual

1.dua cilinder head perdana v6

2.absorber proton saga

3.cilinder head wira 1.3.1.5

4.wira 1.6 piston dan cilinder head

5.straing rack mazda 626 atau ford telstar tahun 85 dan 91

6.rim standart volvo size 14 ada satu set

7.cilinder head volvo 240,740 dan 940

8.disk rotor volvo 240,740,940.

 

salamualaikum kepada semua pembaca blog motecmat..disini saya ada sedikit sebanyak spare part kereta saya nak jual dengan harga yang berpatutan…jika berminat call saya di 0172601852……terima kasih

88 Comments

  1. Aslkm

    timing belt cover utk enjin hcej ada jual tak? berapa rege…

    TQ

    • xder barang

  2. bang, side mirror mazda 626 mana nak cari? kalau ada tlg bagitau. tkasih

    • erm…….call sy di 0172601852

  3. salam bang,leh wat tutor dan gamba cara nak tukar fuel pam waja?

    • erm…buat masa ni..sy tak ada masa lg……tp cara dia buka seat belakang,lepastu ada satu cover bulat,buka cover tu…after that buka dua hose dan wire after that buka pengikat feul pum..pastu siap la……

      • nak buka fuel pump tu yg takleh tu..ketat

      • hehehe no comment…

  4. salam …. Bang, nak tanye set power strng untuk iswara saga ade tak? siap pasang agak2 dalam brpp $$ ? Thanks.

    • wasalam ..mintak maaf bang xade barang la…..

  5. salam..ada x spare part waja 4g18 fuel pump?..thanks

    • wasalam….mintak maaf sy xder simpan…

  6. saya ada ford tlestar 1984..2.0cc injin carburator…4pintu aceback…mana nak dapat lampu belakang dia…dashboard depan model ape boleh masuk???

    • lampu belakang saya ade cantik punya..satu set kiri kanan….harga sy buka 200 2 biji…….kalau minat sila jumpa saya…..dashboard kene tengok keadaan dulu…biasanya orang akan masuk mazda capella tahun 94..lain2 pun boleh juga…tp agak susah cikit……..

  7. compressor wira half cart berapa rm?

    • kene tengok model ape pakai….wira ada banyak comp pakai….mana satu model dia..tetapi biasa nya dalam 200 satu biji…

  8. AsSalam, saya rasa aircond compressor waja 1.6AT saya dah kong. Malam tadi dari KLIA balik Kota Damansara dlm 110 speed tiba2 aircond jadi tak sejuk. Saudara ada stock tak? Anggaran kos untuk yg baru atau recond agak2 berapa?. Sebelum tu saya ucapkan tahniah atas blog ini, cantik dan informative.

    • sy tak ada stokc..comppressor 500 satu biji kalau tak silap sy…..kalau baru lagi mahal rasa nya…terima kasih atas comment dan sokongan…

      • Terimakasih atas respon saudara, tadi dah bawa keta kat bengkel dan mereka quote rm480 (recond) termasuk pasang dan gas. Nampaknya harga tu berpatutan dan sekitar anggaran saudara. Blog seperti ini amat bermanafaat untuk rujukan pengguna seperti saya untuk mengelak “disembelih”. Sekali lagi terima kasih dan teruskan usaha murni ini. Kalau boleh saya dapatkan alamat bengkel saudara (nak cari guna GPS).

      • sama-sama saya pun berterima kasih juga pada yg sudi melihat dan menyokong blog saya yang tak seberapa ini……sebenarnya bengkel saya dah tutup satu tahun dulu…tp sementara ini saya buat kerja dibelakang rumah saya..dan kurang selesa cikit sebab keadaan bangunan tak siap lagi..tp kerja tetap berjalan seperti biasa….tempat saya di kampung kubugajah lot 1310a jalan gajah 3.so andai kata encik nak datang jumpa saya call sy dulu di 0172601852 sebab kadang2 saya tak ada di rumah…….thanks

  9. salam bro,sparepart2 utk mazda etude mcm lampu dpn, body sparepart dan enjin spare part ada jual ke?

    • erm…sorry la bro saya tak ada simpan…..saya hanya repair sahaja…kalau ada masalah wiring ke engine ker…spare parts selalu nye kalau tak boleh dapat kita ubah suai …atau pun kawin kereta lain punyer…..

  10. askm..saya nak cri spare part crankshaft proton waja campro 1.6e 2007….ada tak???? n saya ada gak set lampu belakang proton waja yang saya tu.yg standard punya la..nak jual dgn harga murah2 je lah..kol saya 013-4137802-adie,, sarawak mari bah..

    • tak ada la encik….payah nak cari crankshaft lagi pun engine campro susah nak dpt barang 2 engine

  11. salam Tuan,

    ada tak wiring wira 1.6M termasuk ECU dgn air-flow sensor…
    jika ada, leh email/call saya,
    mfaidzal88@gmail.com / 0122700452

    • wasalam….tak ada la sekarang susah nak dpt halfcut pun mahal mendadak….tp kalau la ada nti sy akan call insyaallah

  12. bro nk tnye ada x ecu ford spektron 1.8 2001 x pun apa2 ecu yg blh sumbat,,

    • erm…..payah nak cari la bro…..cuba la cari telstar punyer

  13. bro.. ecu misubishi f8w8 mne nak dpt

    • engine ape tu mitsubishi ada ke f8 biasanya f8 mazda………erm sorry bro maklumat bro tak jelas pada saya…….

      • engine ford spectron tp ecu dia brand mitsubishi

  14. salam bro,

    nak tanya berapa kos tukar autochoke kereta..kos barang dan upahnyer..saya pakai kereta proton iswara 1.3..minta jasa baik saudara..terima kasih..

    • sy kurang pasti dng harga pasal jarang tukar autochoke ni……..

  15. bro steering rack wira boleh kasi bagus ka bro?
    sya punya steering rack ada free play sikit

    • tak boleh repair la…nanti bnyak masalah….tukar aje

      • kalau nak tuko,
        beli baru ke / h.cut?

      • halfcut

  16. tuan kalau nak tukar paip kembara 2006 komplet satubatang dengan silencer /nenas berapa ? boleh bagi bajet ta tuan makenik

    • minta maaf saya tak tahu harga tentang itu,,sebab saya jarang ubah suai exzos kereta….saya lagi suke standart..jimat minyak…

  17. bro, piston wira 1.6 SOHC 16 valve empat bji..dengan conrod boleh masuk 4G13 vdo injection ke?

    4G13 berat sangat. nak kasi ringan sikit.amcm?

    • tak boleh la bro…blok kecik conrod 1.6 besar…..untuk pengetahuan bro vdo injection tak boleh di ubah suai lagi sebab dia tak boleh adjust ignition timing….itu sebab power kurang……

  18. Bro..Jika minyak power stering citroen zx bocor..apa yg perlu di tukar
    ada kah stereng rack atau buzz nya…dan pada pengalaman anda berapa kos utk tukar tu….sy tanya pomen pakistan smlm dia ckp mugkin kena tukar absorber..ada betulke itu mcm? confius sy dibuatnya…

    • kene tengok dulu mana bocor,,,,,,tak kan la absorber pulak yg ak tukar ape kene mengena dng absorber…..macam2 la….pasal bocor ni kene tengok mana bocor la bro..sy pun tak nampak susah gak nak cakap….

  19. salam bro, saya ada sebiji mazda astina B6 auto dan masih tiptop.Milage masih rendah sbb jarang pakai,kreta ni kreta potong dan saya cadang nak lepaskan.Kalau ada member bro atau costumer yang berminat utk beli sebiji atau ambil spepart bolehlah hubungi saya melalui emel- sitimazlinabahari@yahoo.com

    • wasalam berapa nak jual krerta ni…document complete tak….nanti kalau ada org cari sy contac bro la..

  20. salam bro. saya punya telstar 1985 sama mcm sauara punya. nak tanya lampu belakang ada tak? condition kereta sangat teruk. bumper depan (sekarang ni bumper iswara owner lama tukar)selain dari bumper subaru kalau masuk bumper civic ex atau ef Ok tak?bumper blkang ada cadangan?

    • wasalam saya ada satu set bumper belakang dan lampu,kalau nak boleh call sy no ada kat dalam blog.sy bg bumper belakang,lampu belakang dan juga panel no plate japan spec.kereta saya yg merah tu dah accident so sy jual yg tu la kat bro…..

  21. saudara admin, bagaimana tentang overhaul engine nazaria , praktikal tak , so far berapa biji dah saudara overhaul. apa masalah seriur nya, berapa kos biasa…terima kasih..

    • tak ada msalah pun kalau nak overhaul..dah nak siap dah project ni….ini pertama kali punyer…maslah nyer biasa la liner bocor…kos lebih kurang 5k siap semua sekali.tapi boleh juga tukar engine baru terus dari kia….engine lantai baru terus dari kilang baru 6800 sahaja…..kalau berminat boleh datang jumpa saya kemudian kita bincang….bnyak jalan penyelesaian ada.

      • salam tuan saya nak tukar enjin nazaria .boleh beri alamat tuan nak bincang no tel 016-3387483 baharuddin

      • wasalam,trima kasih tuan alamat saya ada dlm blog klik dekat perkhidmatan kami kemudian klik hubungi motecmat.tq

      • tuan, nak tanya sikit, block liner nazaria saya dah masuk air dan tersadai ditepi rumah, apa cadangan yg tuan utk menyelesaikan masalah ini. ada cadangan beli enjin block yg baru?

      • sekarang enjin baru tak ada stok,lagi baik buat balik enjin lama overhaul dan boleh di ubah suai untuk selesaikan masalah ini.jd tak perlu tukar engine

  22. apa khabar mat. Ni ijai.. owner mazda 626. kita pernah jumpa dulu.🙂 sorilah.. saya tak sempat nak hantar kat mat keta saya. tak der orang nak hantar. steering rack untuk keta aku ada lagi ke tak?

  23. salam tuan. saya mencari gearbox wira 1.6 manual. ada tak dan berapa harganya. pastu saya nak cri pembeli untuk kereta wira saya. kalau ada bagitau la. spek kereta saya lebih kura berikut.
    body wira 1.6 sedan
    enjin mivec turbo 1.8
    computer dan wiring evo 3
    intercoler piping complete original evo 3
    pakai blu e manage
    audio sistem bagi sekali
    autoflip sidemirror
    tabung muffler thrust
    kaler silver.
    kalo ada sesiapa nk beli boleh emel saya di amiecorp@gmail.com
    saya nak cari mpv plk sebab dah kawin n ada anak. orang rumh taknak bawak kete trbo. huhu..
    anyway cantik blog ni. sy dah follow lame dah blog ni. banyak info

  24. aslmlkm, tuan..
    saya ada satu masalah.. kereta kancil era 850.(injection) standard..
    enjinnya tak stabil.. rpmnya tak menentu..tinggi..rendah..dah ramai pomen angkat tangan..

    • wasalam..
      sila bawak kereta dulu ke bengkel insya allah saya boleh selesaikan masalah ini.pasal kos kita bincang kemudian.tq

  25. asslamualaikum..
    saya bagi pihak member saya ada satu pertanyaan..
    member ada sebuah kembara auto 99.. masalahnya.. leaking.. dah habis ribu-ribu.. masalah x settle..saya syorkan tukar engine..so kami nak tahu berapa kos tukar enjin 1.5.. harga siap semua sekali..?

    • wasalam..
      terima kasih atas comment…harga 2800 siap pasang…

  26. salam,mazda 626lx sy kuat mkn minyak la.DALAM KELAJUAN 90KM,RM100 CUMA DAPAT 240KM SAHAJA.bila jalan bau petrol kuat,tp xde sebarang kebocoran pd kaburator atau tempat2 lain.apa masaalahnya dn brape kos klu nk modifite bg minyak jimat?

    • wasalam
      mungkin saya boleh tolong betulkan sedikit engine ni supaya lebih jimat minyak dan sedap di pandu,cuma masalah nyer kene tengok keadaan keter dulu.

  27. Clucth 1.8ngn flywheel halfkat ada x.bape rege.msj jew.0133003070

    • mintak maaf bro barang takde…tq for the comment cuba cari dekat mudah.com

  28. salam…saya nk tanya tranmisi automatik dlm kelajuan 80kmh brape biasenye penunjuk meter rpm. satu lagi klu oil pump tk berfungsi adkh akan merosakkan enjin klu kita gunakan kereta trsebut

    • tak pernah test..?kalau oil pump rosak beraing akan haus dan engine akan jem bila oil pressure takde

      • tq atas komen yg diberi dan dpt memberi sedikit pengetahuan

  29. slmkm bg..kwn pnya keta ada mslah stearing rack keta ford telestar 85..abg nk jual brape ya spare part abg tu?

    • 250.00 sahaja

  30. 250..klu dgn motor power stearing?

    • motor jarang rosak

  31. salam,sy pakai iswara 1.3,engin ape sesuai dan sdp nk upgrade,sy suke speed..x puah ht ngan engin std.

    • wasalam,masuk enjin mirage turbo pun boleh,tp untuk pengetahuan tuan sy tidak lg membuat kerja2 modyfi kereta.tq

      • as salam bro..nk tanya la..bonet b8 boleh msuk kt ford telstar 91 tak..bumpur b8 bro ad jual x?

      • Wasalam tak boleh,takde stok

  32. Bro.. saya ada beberapa parts wira 1.3 standard.. boleh tumpang kat kedai bro? Saya nak tolak murah-murah jer.. bro mark-up harga lah..
    Saya ada pintu 4-4 siap doortrim..
    Dashboard standard complete sampai console
    Seat standard full set
    Lampu brek belakang sepasang complete
    Lampu depan 2 pasang
    Side mirror sepasang
    Brake disc depan sepasang
    Bumper mivec lampu besar 2 set
    Bumper belakang wira standard 1
    Bumper belakang satria mirage 1
    Semua ni saya tolak murah-murah pasal saya nak clear rumah.. nak keluar negara balik kampung..
    Also saya akan hantar wira mivec & satria mirage pada bro untuk makeup enjin & wiring before bawak balik brunei..

    • sorry bro tempat sy kecik stor sy kecik jd xade ruang untuk simpan barang,harap bro maklum.
      tq for the comment

  33. assalam.
    bro mat,sy pemilik kete ford telstar 1994.harap bro dapat menyelesaikan masalah saya;
    adjustible apa leh masuk kete saya?berapa kos?
    dics brake apa leh masuk kat kete sy tue?
    terima kasih

    • wasalam sorry bro sykurang main adjusteble sy standatr saja main.disk belakang boleh masuk dr mazda lantis v6

  34. Assalamua’alaikum,kereta sy kembara auto 2000,pd 80km/h akan bgegar kuat 1kete.kalu 60kmph ok je..110kmph keatas pn ok,nape?ape beza absober baru ngan yg da rosak,mcmana nk tau yg spring perlu ditkr?

    • wasalam long shaft punyer universal joint sudah ada yg rosak.baru kalau kita tekan dengan tangan lambat naik dan turun,kalau dah rosak laju.

      • Timer kasih atas nasihat sdara. .barakaLLAHulakum. .Longshaft univesal joint tu bpe kos brg n upah ..sy nk g bli kt spare part n minta bengkel psgkn.-kalu sbut je kt spare part longshaft univesal joint die tau lah ye. .

      • Mcmana nk tau spring kembara ni perlu ditukar @ bleh dgunakn lg. .kalu nk pakai sport spring bagus tak?

  35. salam sejahtera, saya jeff dari sg petani kedah. saya ade sebuah kereta wira areoback tahun 99, saya nak tanya lampu belakang yg terbaru…ade tak..!! saya cari untuk kereta saya..!! berapa harga serta upah.

    • wasalam

      cuba cari kat mudah.com atau pun aksesori

  36. Hey, thanks for the blog. Much obliged.

    tandarts capelle

    • you are welcome

  37. gearbox untuk volvo 940 ada tak? kalau ada berapa ribu ye…..

    • ada 1200 aisin aw71


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Calendar

    • December 2016
      M T W T F S S
      « Oct    
       1234
      567891011
      12131415161718
      19202122232425
      262728293031  
  • Search