Second Hand Spare Parts

salam sejahtera saya ada jual spare parts daihatsu charade g 11

dan juga spare parts volvo 240,740.940.

kembara ,mazda.ford. untuk sebarang pertanyaan sila call 0172601862

atau emailkan ramadhan1900@yahoo.com.my

64 Comments

  1. salam..bro.ecu waja campro sy rosak.brape ye harga tk ecu waja cmpro yg br n yg kt kdai potong..

    • wasalam..
      kedai potong takde
      bru saya takj tahu

  2. salam sejahtera. saya nak tau long shaft dan short shaft kembara mahal tak. selalunya dua benda ni yang buat kenderaan bergegar masa laju..

    • tukar universal join je….

      • universal join tuh macam mana ye cik. kawan saya kata long shaft lama cuma kuarkan, balancing balik dan tambah grease. yang shaft pendek tuh tukar kete potong sebab dah lebih 6 tahun guna.

      • long shaft coupling…..kene tengok keadaan la.biasa nya tukar bearing tu jer.

      • bro ada no fon x..
        apa2 hal blh sy contec….biasa la..baru nak belajar jd mekanik ni..bkn tau sgt…apa2 hal blh sy rojer2 bro..

      • ada dlm blog cari samapi dapat hehehe

  3. En..ada spare tak..aircond compressor wira 1.6 auto..bpa harga?

    • ada bnyak jenis….jd tak tahu jenis taktahu harga nya

  4. nak tanya ecu engine wira auto sama ke dgn manual

  5. salam.. saudara.. ada x block charade 1000cc 3cyl bkn injection yang ada dokumen untuk endorse JPJ.. jika ada dan condition masih baik sy berminat coz keta charade cx sy x blh jalan sebab surat tukar enjin telah hilang… hubungi/sms sy di 0164253588.. urgent!!!

    • wasalam…
      tak ade la brother..tq

  6. salam sejahtera… saya bercadang hendak membeli pajero. persoalannya ialah:
    1. antara petrol dgn diesel mana yg lebih baik dr segi fuel consumption, maintenance, spare parts dan senang cite x pening kepala la klu rosak.

    • wasalam…..
      1.pajero petrol…kelebihan nya maintenace rendah cikit dari diesel,batery boleh tahan 1 tahun.asap xde,bunyi senyap roadtex murah minyak kuat cikit.
      2.pajero disel … minyak ok la…spare part mahal roadtex tinggi,batery tahan 6 bulan je. berasap diesel,kepala tak pening tapi poket yang pening kalau rosak teruk dan tak pandai jaga.

  7. saya nak tanya harga enjin 1.6(4g62)..sy bercadang nak tukar enjin kereta sy..brapa kos siap pasang.

    • minta maaf ini kene tanya kedai potong,sy tak biasa beli ini enjin.tq

  8. Salam..bro..spare part aircond compressor ada tak??

    • wasalam takde la kalau mazda 6.

  9. Assalamualaikum..

    Saya pakai kereta waja tahun 2005..

    1) Boleh dapatkan spare part manual gear lever untuk waja (model 2005) dengan set pedal manual…

    2) Boleh ke manual gear lever ngan set pedal manual evo-5 pasang kat waja saya?..maunting sama ke?

    • waalaikumsalam

      minta maaf Tuan semua yg Tuan mahukan saya tidak boleh dapatkan,dan sy tak tahu mana mau dapat belum pernah lagi sy cari benda ini semua,yang saya tahu barang2 ini sangat susah mau dapat jika ada pun di kedai potong harga mesti mahal,tq

  10. اسسالامموءالاءيكوم۔۔۔۔۔

    saya lagi tuan…tuan ada jual barangan terpakai kia sportage tak…mudah bagi saya pada masa akan dtg…hanya hubungi tuan…tq

  11. askum bro. saya nak tanya. bro ada tak exzober utk mazda 626 model 1994..

    • wasalam,takde stok tq

  12. salam bro, ape beza minyak hitam dengan minyak dagu, minyak gamat dan minyak lintah? adakah minyak2 tersebut sesuai dengan enjin DOSH twincam turbojet kereta sorong saya? please help me

    • wasalam
      ini kene tanya org jual minyak sy kurang pandai minyak2 dagu minyak lintah.sy tahu minyak enjin je boleh bubuh dalam enjin minya lain ape minyak pun sy tak syorkan.itu semua dusta belaka

  13. Salam..bro, nk tnyer, sy pkai kreta ford lynx 1.6, bila dlm 110km/jam kereta jd semput..dan rpm jatuh..kalau tekan lg same jgk..bila bwh 110km/jam ok.. kabel plug baru, distributer dah tukar.. tp same jgk.. pening dah kepale pomen duk pk..

    • wasalam kene check dulu la bro susah mau tahu macam ni

  14. assalam… bro ada buat servis penukaran mounting tak?

  15. penukaran mounting daihatsu charade g100

  16. Salam bos
    Saya nak cari mitsubishi rvr dashboard nak pasang kat iswara saya.
    Bos ade jual ke?

    • wasalam
      say takde jual tq bos

  17. hello boss, nk tanya..ada jual adjustable utk g11 x?

  18. salam tuan..ade tak lampu dpn ford telstar model GW-52..

    • wasalam tak de tuan

  19. boss, adjustable krete mne yg sesuai utk msk krete g11?

  20. kompressor aircond volvo 240gli ada x??? harga berapa???

    • ada 250.00

  21. salam bro kasi promote barang charade ko kat sini https://www.facebook.com/pages/Car-Accessories-Parts-G100G200/139578639466849?ref=hl tqvm harap terjual

    • terima kasih bro

  22. Saya ada toyota avanza 2007, berapakah kos repair bearing tayar depan dan belakang. sebab bila laju bunyi macam berdengung..

    • minta maaf sy belum tahu harga bearing untuk kereta ini sebab belum pernah lagi masuk ke bengkel sy tq.

  23. salam,..ada tak radiator volvo 244 GL (manual).. email kt saya aidi.azhar@yahoo.com utk lebih lanjut..

    • wasalam ada

  24. salam, ada tak compressor kembara.

  25. nak tanya harge thorttle valve sentra n16. dan apa ke masalah kalu benda ni rosak

    • kene check dulu baru tahu tq.

  26. hi bos ..ni saya pakai wira special se 1.5… clutchplate perdana v6 bole muat tak untuk wira saya??

    • idea sape la ni pulak cluct v6 masuk wira 1.5.huhh

      jawaban nya tak boleh.pakai aje standart punyer

  27. ok bos,,kalau mau tingkatkan kelajuan dgn pickup , ade cara tak bos???

  28. Hai bro,
    Nak tanya u ada spare part timing cover untuk wira diesel tak?
    I perlukan utk kereta wira saya.

    • Hi. I takde stok,try cari dekat spare part shop

  29. Assalam..sy cari cermin pintu belakang sebelah kiri iswara executive tahun 1992..cermin ni panjang sikit dari model biasa. Puas dah cari tapi tak jumpa.

    kalau ada barang call sy 010 7884700

  30. Takde stok

  31. salam.. meter wira 1.6 manual ada tak.. kalau ada boleh call or whatapp 0178863350. ASAP. Thank.

    • wasalam takde stok

  32. salam bro, radiator charade sama dengan radiator kereta apa yer??
    radiator charade aura dah tak ade jual kat kdai..

    • wasalam
      masuk je radiator lain,yg lebih kurang sama

  33. salam bro nak tnya ignition coil utk volvo 240 siemens pnya ada x?http://www.yoyopart.com/oem/7756843/siemens-s102020004b.html# sama mcm dlm gmbr nie…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s