koleksi Gambar engine yang motecmat lepas overhaul

 

dsc_0754.jpg

 

 


54 Comments

  1. as salam…
    bro nk tnye skit la…bole x piston n rod wira 1.8 digunakan ker blok wira 1.6???

    • tak boleh…..

  2. distributor wira 1.6 boleh tak masuk ke wira 1.5 mmc

    • mungkin boleh….

  3. nak masuk enjin 4g93p trade in enjin asal 4g92p berapa kos die

    • harga engine dalam 1800.00 siap pasang lebih kurang.harga ikut kepada keadaan semasa.

  4. Salam saya firdaus dr gombak,ade soalan nk tanya:-
    1) kos untuk buat top overhaul iswara 1.5(a) berapa yer??
    2) honda civic ek3 d15b nk skimmed head bengkok kos dlm berapa?? Ape part yg nk kene tuka yer??

    • wasalam
      1) lbih kurang 800.00 sekali piston ring.
      2) kalau skim head gasket,minyak hitam,filter,lain2 tak tahu lagi bila buka engine baru tahu.mana tahu timing belt pun kene tukar water pump.hose air la..macam2 la.

      • Kalau head bengkok ek3, kalau skimmed ble tahan ke enjin? Ada potensi overheat jd blik x?

      • mungkin enjin tidak akan stable dia punyer temperature lpas ini jika skim banyak sgt

  5. cantik kerja overhaul tu , bersih good job

  6. Assalam, sy menggunakan kereta perdana V6 2003, masalah saya is bila masuk gear D dan tiba2 akan free gear. Tetapi bila saya berhenti sekejap dalam masa 5-10minit boleh jalan macam biasa. Minta bantuan pihak tuan, adakah gear box saya problem, n kalau saya nak overhaul gearbox perdana saya berpakah kos nya. terima kasih

    • wasalam
      untuk pengetahuan encik sy tidak buat overhaul gearbox auto,sy biasa buat tukar sahaja,tq

      • ok, berapakah anggaran kos untuk gearbox

      • dalam 2k keatas

  7. salam,gearbox auto kia spectra klau nk pickup apa clucth yang sesuai digunakan? ada kata GSR btol ker?

    • tak betul.

  8. salam abg mat.. gear box waja auto 1.6 (01) dah rosak..igt nk convert jd manual.. selain gear box waja manual.. gear box ape yg lain blh convert kt enjen waja auto??? blh abg mat list kan??

    • wasalam
      geabox dari mitsubishi lancer ck boleh.tp payah nak dpt

      • ok.. terima kasih atas imform dr abg mat…. =)

  9. salam..sy pkai kereta mazda626 tahun 1984..nk tnye abgmat, bumper depan n blakang ape yg sesuai nk mod dgn kereta saya..tq

    • belakang honda sm4 depan honda ca5 pun boleh

  10. aku puas at sebab kerja amat bersih bagus best

  11. salam, nk tanye kos top overhaul honda civic sohc vtec, head d15b ek3 blok d16z6

    • wasalam anggaran 1k

  12. brp kos kl bt top overhaul untk perdana asap kereta sy semakin bnyk tepet bunyi semakin kuat?

    • anggaran 2k tp harga sebenar mengikut keadaan enjin.lg banyak part tukar lg banyak harga

  13. 1 lg sy nk tny adakah semua perdana kl engin x ckp panas bila msk gear dia akan meyemtap…perdana sy kl tak panas kan engin kl sy msk gear akan rs sentapan yg kuat knp ia?

    • tak juga
      tukar minyak gear kepada brand mitsubishi diaqeun original

  14. salam…
    sy nak tanya berapa kos untuk overhaul & top overhaul kereta toyota seg…dan biasa nya part apa yg patut di tukar…
    kereta sy keluar asap warna putih terlalu bnyk…pomen cadangkan kena overhau….minta perndapt

    • 1 lagi…kereta sy baru je cukup 1 tahun overhaul…tahun ni jd pulak…kenapa? tahun92

      • tak jaga dengan elok,

    • wasalam

      kene check keadaan kereta dulu baru kita tahu,,,,tq

  15. salam bro,

    saya ada wira 1.3.. nak buat top overhaul and ganti water pump dan timing belt… aggaran harga berapa yer, dan agak2 berapa lama masa diperlukan untuk siap…

    lepas tu sabtu ahad kerja ke..

    Tq

    • wasalam
      untuk top overhaul 800 saja timing belt water pum dalam 190.00 sabtu ahad keje

  16. salam bro..nak tanya kos pasang brake disk belakang grand livina. dan adakah kalau pasang merosakkan sistem ABS tersebut. tq bro.

    • wasalam
      ini sy tak buat kene cri dlm mudah dah adae dah org yg buat perkhidmatan ini,abs kene pasang balik kalau masuk disk,tp pandangan sy satndart dah ok dah.

  17. Livina kalau buat top overhaul berapa kos dia..

  18. der..nak tanya la..naper masa start kreta ader asap kluar dari kaburetor? engine mazda F8 1.8 .

  19. salam . . nak tanya , enjin kalau dah mula makan minyak hitam dan mengeluarkan asap putih, perlu melakukan top overhaul atau general overhaul ?

    • wasalam
      mungkin top overhaul mungkin juga general overhaul ini semua kita ketahui selepas kita lihat keadaan piston dan buka engine terlebih dahulu

  20. Salam abg mat engine yg sesuai untuk di swap dengan proton savvy. Dan berapa kos nye ada tak engine yg murah sikit dan bajet tq

    • wasalam

      convert satu kereta memerlukan bajet dalam 7k,yrv boleh juga pakai

      • Salam kenapa saya call en ramadhan x dpt sya nak hantar kereta ni no saya 0133785807

      • wasalam
        maaf sy diluar negara sekarang hujung bulan baru balik.jika nak hantar kereta call ayah saya 0123208900 tq

  21. Hi Mat
    Boleh tanya sikit berapa harge untuk tukar engine savvy
    Engine apa yang boleh
    Terima Kasih

  22. hi..nak tanya kalau nak tukar piston ring wira 1.3 anggaran kos berapa?

  23. tuan,
    minyak hitam bercampur air apa perlu saya lakukan?

    • head gasket bocor,mungkin kene overhaul engine

  24. tuan, saya punya honda cb3 auto,bila nak jln selalu nak masuk gear stuck stuck, lompat lompat, jem pernah juga kereta saya.. kenape ye sebabnya jadi gitu?

    • kene check baru tahu.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s