engine for sale

Assalamualaikum

kepada pembaca dan pengunjung blog di dalam laman ini saya akan mengiklan engine yang hendak saya jual atas beberapa aktegori antaranya

cilinder head

stater motor

atau pun engine complete dan juga engine kosong

dan juga saya akan menjual engine secend tapi siap di restore seperti baru,dengan engine yg saya jual dalah grade A seperti condition keluar kilang luar dan dalam

dan pihak pembeli boleh buat pilihan atau boleh juga buat tempahan carian engine secend dng condition yg grade A

laman ini akan sy update kembali nanti dan akan sy post kan gambar seta detail yg sy nak jual tq

 

 

52 Comments

  1. half cut gtti dan gti
    siap pasang charade aura brape rm ?

    • barang takde

  2. Salam,
    C.k.d detomaso 1.6 yang tiptop ada tak kawan? Kalau ada berapa harga sekali pasang. Hajat saya nak buat project besar besaran utk espri saya. Thanks.

    • wasalam

      sorry bos,takde stok ckd,halfcut pun takde,engine lantai sy boleh dapat,

      • Enjin lantai hde 1.6 siap pasang berapa harga kawan?

  3. assalamualaikum tuan.. enjin toyota 4AFE complate.. nk msuk kt toyota LE 1.5 bley x..? harga skali pasang bpe tu tuan..

    • wasalam boleh
      tp sy tak buat kerja ubah suai lagi

  4. Saya mencari engine yg sesuai utk wira 1.3 saya… Ada cadangan? Atau tuan ada stock engine skrg?

    • banyak boleh msuk,4g15,4g91,92.93 atau 61 62 atau v6 1.6 jika untuk kegunaan kerja balik kerja 1.5 cukup dah.kalau nak lg sedap di higway cari lah 1.6 pun dah cukup.

  5. Slm bos..nk tnya ckit nie…RVR na manual halfcut bleh cri x..nk murah2 ckit la…lau ade email kat sya ek…enjin v6 skang ni da problem…ingt nk tukar rvr..budjet kurang ckit berbanding EVO..huhuhu.

    • ermm susah cari

      • owh! susah kew…xpela…klau2 ade jumpe bgtau la…klau bleh nk halfcut la..lau de msj kat no nie..0129298994-man bomba..tq bos..!

      • Ok insya allah

  6. salam tuan,
    bercadang utk menukar enjin wira 4g13p.

    ingin tahu anggaran kos total (enjin+pasang) utk:
    1)4g15
    2)4g91
    3)4g92

    • wasalam

      1.bajet dalam 2.5k
      2.8k
      3.9k

      lbih dan kurang

      • terima kasih tuan,

        kos2 tersebut termasuk skali ke dgn part2 wear & tear utk ditukar dan endorse?

        kalo belum bole tau anggaran total semua skali utk 4g15?

        dh brtnye di pomen2 yg sy knl….sume xnak buat….

      • bajet 3k la katakan insya allah cukup

  7. tuan, kenari sy dah jem.kereta lama, belipun yg seken.cadang nak overhaul atau tukar enjin mna lebih baik pd tuan?brp anggaran kos siap psg?kenari manual.

    • Elok tukar engine bajet dalam 3k,atau pun masuk engine yrv bajet 6k

  8. Salam . Sy mpunyai kereta satria 1.3 lau nk buat top overhaul brape yer total semua

    • wasalam 800

  9. Salam..
    sy nak tanya psl kereta mazda 626, engine ape yang sesuai untuk ditukar..ingat nk cri engine yang biasa dan jimat mnyak sebab bapa sy yg pkai..nak thu berapa bajet..

    • wasalam

      klau yg jimat tu engine asal pun jimat juga cuma perlukan condition yg cantek.biasa nya org masuk f8 dohc injection tapi barang pulak skrg payah dapat.

  10. slm bos mat,nk tnya pdpt bos mat ckit..eg8 1.5 vtec ng wira 4g92..mne lg mantap dri segi performance??

    • wasalam vtec lg best

  11. Bro nk tnye skit..ak de kte mazda 626 1.6(1982)…
    Sye brcadang nk upgrade engine…
    blh x sye dpatkan halfcut 2litre?

    • kereta sy yg dah di upgrade ada satu mau?? 6.5k je nak jual gambar ada kat muka depan blog sy tu yg warna hijau.tq nak cari 2.0 dohc payah skrg ni

  12. Saya ade dua pilihan sama ada nak:
    1: tukar engine
    2: buat restoration
    Saya sayang kereta tu sebab kereta tu banyak berbakti kepada saya. Mohon pencerahan encik mat.

    • wasalam

      kes ni kene check kenderaan dulu mungkin boleh buat overhaul,

      lokasi sy bukan di johor baharu tapi di selangor sungai buloh

  13. Salam… bos… sy pakai iswara 1.3 lmst aka saga kebal… sy ingt nk tukar masuk enjin 1.5 injection.. bole x tuan cadangkan enjin ape yg sesuai dan juga kos siap pasang skali? Disc blakang pun sy nk pasang gak…

    • wasalam

      maaf saya tak buat kerja convertion lagi,kalau nak masuk injection pakai wira punyer pun boleh,tapi feul tank kene tukar dan agak payah nak dapat untuk saga.

  14. salam bro

    alphard 2.4 tahun 2003 tukar enjin berapa kos?

    • wasalam bajet 6k lebih kurang

  15. Salam bro.
    engine spectra 1.6 S6D ada ke? berapa harga?

    • wasalam xder

  16. Saya nak beli enjin Naza Ria baru,berapa harga,dan enjin yang dah di baik pulih,berapa harga.tq

    • naza ria baru xde stok

  17. Naza ria second hand,yang dah d baik pulih,linner di tanam,berapa harga.tq

  18. Assalamualaikum, nak tanya berapa harga
    1. Enjin wira karburator halfcut atau kosong
    2. Enjin 4g91 karburator halfcut atau kosong
    TQ.

    • wasalam

      kosong 2300, halfcut 4k

      91 tak silap sy 6.5k

  19. salam..menarik blog ni..sy baru tukar enjin sy dri 4g15 ke 4g67..agak2 ok ke enjin tu dri segi pnjagaannya..sparepart dan mnyak?..tq pomen

    • wasalam

      spare part mahal cikit,tp penggunaan minyak tu sy tak tau,dan sy pun jarang repair engine ni.

  20. Salam tuan..saya punya satria 1.3 tahun 2002.. beli seken.
    cadang nak top overhaul jgak + timing belt & tukar compressor..berapa bajet?
    Tuan ada enjin 1.6?
    Berapa total kos tukar enjin tu?

    • wasalam

      tuan sy lg bercuti sekarang dan alik lewat lagi,jika tuan mahu tuan boleh hubungi bengkel kawan sy abg zali 0193113831 tuan boleh deal direct dengan dia jika tuan berminat.sy balik cuti awal tahun depan insya allah

      • akum.sy nak tukar engin..kereta wira sedan 1.3 nak tukaar engin 1.6 atau 1.8 brp bajet kos?

      • kos dalam 7k lbih kurang jika bli halfcut

  21. Salam tuan,
    Saya cadang nak tukar enjin kelisa 1.0 manual. tahun 2002 Ada cadangan yang lebih baik lagi dan berapa kos siap pasang?

    • wasalam
      banyak orang conevrt yrv
      tp kos agak tinggi kalau nak jimat kekal kan standart

  22. Sy pkai ford telstar ghia 2.0 ge…..enjin i4…..lau nk tkr enjin lain….enjin ape ssuai….

    • masuk engine V6

  23. salam tuan.sy nak tanya..boleh ke engin kereta charade g11 digantikn dengan engin ej dari kereta kenari

    • boleh tapi kene ubah suai tapak


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Calendar

    • December 2016
      M T W T F S S
      « Oct    
       1234
      567891011
      12131415161718
      19202122232425
      262728293031  
  • Search