Alat Cegah Kecurian Kereta

Salam kepada semua pembaca,

Pada pandangan anda berapa seriuskah anda memandang kes kecurian kereta yang terdapat di negara kita?Mungkin pernah berlaku pada anda atau rakan-rakan anda.Kalau kereta tak dicuri mungkin aksesori pula yang dicuri.Memang rasa bengang kalau kehilangan sesuatu yang kita telah laburkan.Kita yang rugi dan menguntungkan pencuri.

Bukan susah untuk mencuri sebuah kereta.Kereta di Malaysia memang banyak dicuri dan banyak dijual ke Timur Tengah.Ada laporan berita terkini dimana kereta Malaysia yang dicuri telah berada di negara haram Israel.Jadi pembaca perlu sedar kecurian kereta di Malaysia adalah di tahap yang serius.Tak kira kereta murah atau mahal,tetapi tetap menjadi tumpuan sindiket curi kereta.

Alat sekuriti kereta seperti sistem penggera atau pengesan banyak dijual di pasaran.Mungkin anda terfikir,nak beli alat sekuriti kereta tapi mahal?Nak beli alat sekuriti kereta tapi sebab pencuri kereta lagi pandai nak mencuri?

Memang ada produk yang mahal dan terpaksa pengguna membuat bayaran bulanan,tetapi alat sekuriti keluaran Focus Guard berharga 2x lebih murah dari pasaran dan tanpa bayaran bulanan.Focus Guard menyediakan produk GPS Pengesan Kenderaan berasaskan Internet secara real-time untuk tujuan pengesanan dan keselamatan pemandu.Tahap sekuriti yang lengkap dengan sistem Alert yang lebih kompleks,malah boleh mengingatkan pemandu sekiranya melebihi halaju,mendengar perbualan pemandu dan SOS button yang ditekan ketika kecemasan.Segala penyelenggaraan pula dikawal oleh base engineer di Singapura 24/7.

Berhati-hati bila membeli alat keselamatan kereta.Masih ada kereta yang hilang walaupun dipasang alat keselamatan yang berharga hampir RM1600-RM2000 disebabkan tiada sistem pengesan untuk mengesan kedudukan kenderaan.Hanya bergantung kepada sistem melumpuhkan enjin(cut off) dan alarm tidak mencukupi untuk keperluan sekuriti kereta.Status kereta melalui sistem tracking Focus Guard boleh diketahui melalui online,aplikasi Android dan SMS.

Layari http://focusguardtracker.blog.com/2012/10/ atau hubungi Azhar 01126257855 untuk keterangan lanjut.Pemasangan adalah percuma di seluruh Kuala Lumpur,Selangor dan Johor Bahru.Dapatkan rebat RM25 sekiranya membeli online untuk upah pemasangan di mana-mana bengkel kereta.Khidmat pelanggan 24/7  juga akan diberikan oleh Focus Guard untuk menjamin pengguna berpuas hati menggunakan unit ini.

Advertisements

8 Comments

 1. Berape harga seunit

  • sila rujuk dalam post ini dan hubungi encik azhar direct sebab beliau yg menjual alat ini.tq

 2. Salam,
  Saya ada pertanyaan. Saya berminat untuk membeli Naza Ria.

  Pertanyaan:
  1. Apa perkara yg perlu dititik beratkan untuk membeli kereta terpakai secara umum terutama kereta jenis ini?
  2. Jika kereta yg dibeli berumur 5 tahun keatas, perlukah sy repair enjinnya atau buat sesuatu untuk menjamin keselamatan terutama untuk selalu travel jauh dan untuk pakai dlm jngka ms yg lama?

  • wasalam

   1.kene check engine tak mkn minyak hitam dan juga kene chek tak over heating
   2.jka beli kereta ini kene pastikan water sistem berfungsi dng baik,tidak bocor atau sumbat.dengan itu slamat untuk jln jauh seban nya water sistem naza ria banyak plastic paip so kalau bocor akan bocor liner sebab pnas melampau

 3. assalam..
  Maaf off topic.saya ada 1 kereta inokom getz thn 07..servis jaga sume tiptop.cuma ada 1 bunyi dari belah enjin.xpasti samada takal belt atau apa..bunyi mcm rantai kecik kapcai honda, ‘ktack2’..adakah ini normal atau x?mcmana cara nk atasi bnyi ni bang..terima kasih.sori sbb off topic

  • wasalam
   tuan bunyi kita kene dengar baru kita tahu bunyi ape.jd kita kene check dulu kemudian kita akan tahu insya allah bunyi ape..tq

 4. salam Bos
  Sya ada krta Waja thun 2003…sya Tgh bwak krta smput2 knpe ye….tlg BRI tnjuk ajar

  • ignition coil mungkin rosak check juga cable plug


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s