Lotus exel overhaul

salam sejahtera satu ruang ini juga saya akan ceritakan satu project saya yaitu overhaul engine lotus exel,

berikut ini kereta nya..

kereta ini dah disimpan selama 7 tahun kerana tak ade spare patr nak overhaul engine maklum la kereta ni pun seumur hidup saya jadi mekanik ini baru dapat satu nak repair walaupun saya tak pernah tengok dan tak pernah repair pun kereta ini tapi bukan bererti saya tak boleh buat,,

jom kita tengok engine dia..

cantik kan engine dia bersih menawan hehehe dah basuh memang la cantik……engine ini 2000 cc DOHC twin derlotto,

bunyi dia memang best bila engine hidup….masalah nyer engine overheating…..

so saya akan selesaikan masalah ini untuk custumer saya,saya rasa inilah yg pertama dan yg terakhir…sebab saya pun tak tahu kalau ada lagi org ada kereta macam ni….

inilah ruangan dalaman kereta ini siap ada pokok dah tumbuh dan kolam ikan …..

tp skrg kolam ngan pokok dah tak ade dah sy dah bersihkan……

DSC_0879[1]

DSC_0880[1]

sekarang  engine lotus ni dah pun dipasang liner dan sekarang nak pasang head dah.

4 Comments

  1. wah….asyik kes overheat je….nak tanya sikit,kalau kat area sana kalau head yang mengalami overheatting mesti bengkok kan dan perlu dibuat skimming atau potong permukaan.Kalau kat sana berapa dia cas ye.Kalau area aku skim head kereta dalam rm 20.00

    • sy jarang skim head….kecuali head itu tak ade jual di kedai potong terpaksa skim baru buat…kos skim sy tak tahu….kat cini rasa nya mahal cikit

  2. ape citer ngan project nie bang?

    • kene pergi united kingdom untuk beli spare parts….


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s