MAZDA 626

DSC00510 INI ADALAH SALAH SATU MAZDA 626 TAHUN 87

mazda ni memang imported dari jepun tak sama macam mazda 626 yg dijual dimalaysia….perbezaan dia adalah mazda 626 kategori 1.6 yg dijual di malaysia xder power window,xder powerstering,xder mirror electric tapi yg ni semua ade dashboard pun lain..lampu belakang pun lain….bnyk sungguh perbezaan..lepastu kereta ni dilengkapi dengan sistem adjustment absorber guna bateri.bumper aku beli kat kedai potong aku sendiri pun  tak tau bumper keter ape ntah…hihihihi  tapi bumper belakang confirm honda sm4 punyer….

11 Comments

  1. perghh..keta2 rare spesis ni yummy2 betul. sedara pomen keta otaimer yer. menariks. saya ni sekadar pengguna keta proton iswara jer dengan sedikit modifikasi. kot2 sedara nak bagi komen sikit ker, jemputler nengok keta tus kat blog saya. hhtp://www.batu25.blogspot.com. kot boleh kasik lagi lajus ker..hehehe

    • yup sy pomen….terima kasih kerana komen blog saya..saya pun sudah tengok n comment blog sedara…
      so….sy minta sgt2 kat sedara kalau boleh sedara link la blog saya kat blog sedara supaya blog kita ada pautan..
      boleh kan tolong yer???terima kasih bolg sedara sy sudah link kan kat dalam blog saya….

  2. sudah dilinkkan. keep up the good work!

    • Thanks brother……??

  3. thanks bro sebab bagi nasihat. bila tengok kete mat rasa bersemangat nak cantikkan lagi keta mazda 626 saya. bila nak upload keta saya ke web nie? biar pengunjung lagi keluar air liur. nie bukan calang2 keta lama. keta lama yang masih menyengat.

    nanti tolong carikan lampu belakang ye.. atau apa2 barang2 yang sewaktu dengannya. my next project nak letak bumper kat keta saya.

    HIDUP MAZDA.. HIDUP ‘KU 9325’.

    • yeker……hehehe tu la,kalau orang tak kenal keter macam kita ni memang la dia takut,xsuke la ,xbest la,buruk la… betul tak….tapi kalau dah macam ni?? ramai pulak yg jatuh cinta hahahahahaha kan kan..pasal lampu belakang saya akan cari kan la…yg serupa dengan yg asal punyer.pasal bumper pulak saya cuba cari juga la……tapi tadi petang saya pergi kedai potong ade juga nampak subaru punyer bumper…….
      tapi harga mahal pulak…keter dah ade dah dalam blog…..

  4. lupa plak. boleh tak cari bumper macam gambar mazda kat atas tu. nampak cun pulak. pastu tolong pasang. agak ambik masa lama tak untuk pasang. lepas tu.. carilah spot light sekali. barulah cantik

  5. salam…..bro…sy pun pakai mazda 626 thn 1990..imported..masalah yg selalu hadapi ni sparepart le kurang n susah dpt…ada apa2 info bro email kt sy la..mn tau nk kongsi pe2…

    • wasalam..biasa la bro kalau pakai kereta jenis macam. tu sy pun sama juga pakai satu biji….spare part secend susah cikit dapat.kalau spare part engine dan suspension bnyak lagi ada,cuma body spare part je susah cikit….insya allah kalau ada pape nanti sy email.tq

  6. slam bro kwan ade sbijik 626 v6 1995 .. mane boleh kwan dapatkn alat ganti seperti timing accond….

    • wasalam,
      FICD ke ape,,,?timing accond sy xpernah dengar tq


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s