Kereta saya

DSC00709

Ini adalah kereta yang saya dah convert engine.engine dia seperti yang anda tengok kat dalam muka depan blog saya.kalau anda rasa saya ini boleh anda percayai anda boleh tinggalkan komen,tetapi jika anda ragu-ragu terpulanglah pada anda.

11 Comments

  1. bro carikan aku disk belakang ford telstar tahun 1991…
    kalau boleh ko pasang skali utk aku..
    semua brape? tq

    • Terima kasih atas komen anda.
      Bro??aku boleh dapat kan disk belakang utk kau.tapi aku nak citer sikit pada kau kalau disk belakang nie kau mungkin kene tukar rim,pasal aku punyer ari itu kene tukar rim lima skru,tapi ada juga disk empat skru tapi masalah yang empat skru dia punya jarak skru dekat,so rim lama takboleh pakai,lepastu absorber pun kene tukar sekali ikut disk tadi.harga disk masa aku beli ari itu 560 sekali cable handbrake,tapi aku tak tau kalau sekarang boleh dapat murah lagi mungkin 500 ke,450 ke?nasib la kan.aku dapat 500 pasal aku ambek halfcut sekali.tapi aku ada pergi tanya tempat lain harga dia 600,so?aku rasa 600 mahal pada aku.tapi tak tau la kalau kau boleh dapat harga yang lebih rendah lagi,aku cuma orang tengah je,cuma aku slalu dapat harga istimewa cikit la pasal aku mekanik dan slalu beli barang,engine kat cine tu.ok aku nak tau kau ni duk daerah mane,kalau ko senang ko hubungila aku kat no tlp aku 0172601852.

  2. kete aku lima lubang.
    rim 16 honda FD2.
    absorber mmg tinggi.
    disc muat kot?
    aku bajet RM 500 leh la….

    • ok.maknanya same la ngan kete aku.aku dah upload lagi gambar tadi dalam blog aku,cuma itu gam bar lame cikit nanti aku upload lagi gambar baru kete aku.nanti aku cari barang dulu confirm barang tu ada aku bagi tau kau.kalau mahal pun aku bagi tau kat kau.tapi aku nak komision sikit la dari kau….bleh kan kau bagi la seikhlas hati kau.kau ni area mane,aku tengok blog kau bahasa cina je.kau ni melayu ke cine.

  3. aku melayu la..
    aku dari gombak..
    barang kalau mahal aku tak bikin dulu..
    ko area mana?
    komisen n upah ko kire lah sekali kalau dapat dlm 500 tu..
    aku ni budak lagi. keje pon belum. belaja lagi.

    • pasal komision aku tak kisah sangat la aku tak mintak mahal sangat ngan kau.aku nak tolong kau juga pasal kau minat sama ngan aku.aku area sg buloh je…..tapi kalau kau nak aku pasang kau kene datang cini la jumpa aku……..kau dah baca ke blog aku.aku kadang kadang kene jaga kedai runcit mak aku.workshop aku kan dah tutup.ini semua kerja sambilan aku je…….tapi tools semua ada lagi la….utk ripe kete.aku pun gembira gak jumpa ngan kau..yelaaa kat sungai buloh ni tak ramai orang modify Ford.

  4. tak payah la keje workshop sgt…. ko bikin kete aku lah.. tp tggu aku simpan duit sikit psl aku nak tuka enjin….xpon beli enjin ko tu..hahaha..buat masa ni aku tgh pk nak pakai brake disk belakang …aku tgh kmpl duit…tp ntah bila br ade duit nyer…hahaha

    • ye???itu aku faham la..aku pun ripe cikit-cikit masa tu.masatu ada workshop lagi.slow slow la…..kalau kau ada spare patrs nak tanya kat aku kau tanye la jangan segan aku bukan nak caj kau bila aku jawab.kalau kau ada masa kau tengok la lg blog aku aku dah upload pic kereta aku lagi.dengan rim,dashboard.belakang..engine,ade la cikit lagi.pastu ada gambar kereta yang aku ripe sebelum ford aku.aku dah tengok dah blog kau.tapi aku nak tengok lagi sekali, buat masa ni aku sibuk sikit urus kan blog aku,so?bagi aku masa cikit sebab bila ada masa aku nak pergi tengok kat member aku kalau ada lagi disk tu,tapi aku rasa ada lagi pasal benda ni jarang orang cari.oya kalau ko nka tau disk belakang pun dia ada jual 4wd juga tau dengan engine pun ada gearbox 4wd,dan ada juga engine macam aku punyer tu ada turbo,

  5. ala…engine tu blkg citer
    aku xde duit lagi lah…boleh byr ansuran ke??hahahahaha

  6. ape citer??

  7. aku takder engine tapi kalau ko nak aku boleh cari untuk kau kat kedai potong. engine kau twin cam ke sama tak ngan engine aku.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s